عادل کاظمی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه زنجان، اظهار کرد: بر اساس پیشبینیهای انجام شده و با توجه به شروع زودهنگام فصل گرما در سال جاری به نظر میرسد که پیک بار مصرف برق در مقایسه با پیک برق تابستان سال گذشته با افزایش قابل ملاحظهای روبهرو باشد، به همین جهت همکاری مشترکان برق صنعتی، کشاورزی، خانگی، تجاری، ادارات وسازمانهای استان زنجان برای عبور از بحران افزایش اوج مصرف انرژی برق در فصل تابستان ضروری و حیاتی است.
این مسئول با اشاره به افزایش درجه دما از هفته جاری، ادامه داد: مقایسه متوسط مصرف برق کشور در مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد که مصرف برق با افزایش حدود ۳ هزار مگاوات روبهرو بوده است و این یعنی ممکن است روزهای پیک در تابستان سالجاری در مقایسه با سالهای گذشته افزایش یابد.
وی افزود: روند مصرف برق مشترکان استان زنجان مورد بررسی قرار گرفته و بیشترین مصرف برق مشترکان طی روزهای سپری شده از سال ۹۶ در ساعت ۲۱ روز هفتم خردادماه اتفاق افتاده که ۵۱۰ مگاوات ثبت شده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۴۴۷.۶ مگاوات بود، ۱۴ درصد رشد داشته است.
کاظمی با بیان اینکه افزایش بیش از حد دما در فصل تابستان و تداوم آن، بر افزایش مصرف برق تاثیر فراوانی گذاشته و پیکبار شبکه توزیع را افزایش خواهد داد، خاطرنشان کرد: ساعات اوج مصرف در استان دو مرحله است به گونهای که امسال و سال گذشته از ساعت ۱۳ لغایت ۱۷ و ۱۹ لغایت ۲۳ شاهد بیشترین مصرف برق در استان بودیم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان، یادآور شد: اگر دما از ۳۷ درجه سانتیگراد افزایش یابد به ازای افزایش هر درجه ۱۰ مگاوات مصرف برق در استان افزایش مییابد که نگرانکننده است. همکاری مشترکان و مصرف صحیح برق، صرفهجویی در استفاده از وسایل برقی و عدم استفاده از وسایل برقی پرمصرف در ساعات اوج مصرف به ویژه در فصل تابستان با اهمیت بوده و از مشترکان استان زنجان به ویژه صنایع و کشاورزان که با همکاری نزدیک در مدیریت و کنترل صحیح مصرف برق و سازمانهای دولتی و خصوصی علیالخصوص بانکها درخواست میشود تا یک ساعت قبل از پایان وقت اداری که در ماه مبارک رمضان ۱۳:۳۰ است، در خاموش کردن وسایل سرمایشی اهتمام لازم معمول و در صورت امکان از روشن نگهداشتن لامپها و وسایل برقی غیر ضروری در این ساعات خودداری و از روشنایی طبیعی روز استفاده کنند.
وی افزود: برای امسال وزارت نیرو سیاستهای تشویقی و طرحهای متنوع و جذابی را برای همه مشترکان در ماههای گرم سال پیشبینی کرده است و بیشک همکاری مشترکین به خصوص مشترکین صنعتی، کشاورزی و اداری برای کسب موفقیت در این سیاستها و کاهش پیک بار تابستان بسیار مهم است.
این مسئول تصریح کرد: درسال گذشته با تمهیداتی که اندیشه شده بود و همکاری نزدیک با صنایع در طرح جابهجایی تعمیرات و تعطیلات سالیانه به تابستان و همیاری خوب مردم، خوشبختانه خاموشی ناشی از کمبود تولید در شبکه اعمال نشد و با مدیریت و جابهجایی بار در ساعات اوج مصرف ضمن جلوگیری از افزایش بار فیدرهای پربار، از خاموشیهای احتمالی نیز در شبکه جلوگیری شد.
کاظمی اظهار کرد: در صورت تداوم گرما و عدم همکاری مشترکان ناچار به اعمال خاموشی خواهیم شد و برای گذر از این بحران، دو روش پیش رو داریم که یکی، افزایش تولید برق یا به عبارتی احداث نیروگاه جدید است که این امر به دلیل محدود بودن دامنه زمان اوج مصرف و نیاز به سرمایهگذاری قابل ملاحظه آن مقرون به صرفه نیست. روش دوم، ترویج فرهنگ استفاده صحیح از انرژی برق، بهینهسازی مصرف انرژی و در نهایت مدیریت پیک بار است که همکاری بخشهای مختلف صنعتی، خانگی، تجاری، کشاورزی و ... را میطلبد.
نظر شما